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Nr Question Answer 

 
1 

 

Is it possible to agree on an SGA within this new framework that would be shorter 
than 12 months (e.g. for a period of say 5 or 6 months), and to have gaps between 
SGAs? 

 

 
Yes.  The maximum period of a SGA is 12 months, however, it is likely that SGAs 
will be issued by ECDC for shorter periods of times and there could be occasions 
when no SGA is in force. 

 
2 

Annex A Application-form-Grant-2019_PHC_9500, regarding the stipulated word 
count for section III. INFORMATION ON THE ACTION FOR WHICH THE GRANT IS 
REQUESTED.  On the section heading “1 DESCRIPTION OF THE ACTION – Focusing 
on the requirements listed in the Call for Proposal provide a description using a 
minimum of 1,000 words and maximum of 2,500 words.” 

We understand this as being that section 1a would need  to be completed within 
2,500 words. Is this correct? 

 

 
Yes this is correct. Part b and c have no limit on the number of words. 

 
Questions and Answers “Scientific Coordination for ECDC Fellowship (Field 
Epidemiology (EPIET) and Public Health Microbiology (EUPHEM) paths)” 
GRANT/2019/PHC/9500 



 

 2 

 
3 

 

Annex B Budget Grant_2019_PHE_9500 We also noticed that although you 
requested a budget for 4 years, the cells in the excel file Annex B refer to a Full 
time equivalent of one coordinator for 12 months only. 

How would you wish us to fill this out for a request for 3 separate coordinators at 
0.5 FTE with different budget levels? 

 
For the FPA we expect the applicant to provide the costs for a 12 month period 
only (unit cost), for the equivalent of 1.0 FTE, ie 100%, even if ECDC intends to 
request part-time scientific coordinators occasionally.  If a part-time scientific 
coordinator is requested by ECDC the cost will be calculated pro rata. When 
making the calculations for the budget, you should consider the stipulated 
profile, as well as all the levels of salary and insert one figure in the budget 
table.  However, it should be noted, that the cost for the provision of a scientific 
coordinator will be capped based on the budget table. 
 

 
4 

This is to ask you some information about eligible cost item Personnel.  We are 
preparing the budget to participate to the Call in question, and we would like to 
know if the salary of an administrative support personnel (for the activities of the 
scientific Coordinator) can be considered as an eligible cost? 

No. As indicated in Annex B, under personnel (1.1) only Scientific 
Coordinator (monthly cost of 1 FTE ) is listed. 

5 Is there any salary cap for scientific coordinator? I had a look at funding guidelines 
but cannot find anything specific. Maybe I missed it. Can we claim 90% of their 
actual salary? 

There is no stipulated salary cap.  Please see Sections 5 and 6.1.4 of the Call for 
Proposals. 90% of the total eligible costs will be covered by ECDC, the eligible 
costs include the salary. 

6 We can only cover the ordered 10% contribution as an in-kind contribution with 
the work performance of our permanent staff. I would therefore like to ask you 
whether this is possible? 

The 10% contribution, in the form of covering the salary of the scientific 
coordinator, would not be considered in-kind but just a standard 
contribution.  As long as your contribution is 10% of the total eligible costs, it 
does not matter if it is entirely made up of salary costs. 

7 Is it possible for ECDC to do a spot check of our EPIET grant application documents 
before it’s submitted ahead of the deadline next Friday.  

No. All applications (delivered by mail, courier or hand) will be opened and 
evaluated after the deadline for submission. 
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